Modern Shapes Editions - Hoe style ik mijn  exclusieve kunstobject als ‘pièce de résistance’

Modern Shapes Editions - Hoe style ik mijn exclusieve kunstobject als ‘pièce de résistance’

Door deze prachtige sculpturen op de juiste manier te decoreren, maak jij een statement in je huis - door Amber Interiors

Stel, je hebt als huwelijkscadeau of als housewarmingcadeau een bijzonder kunstobject gekregen. Wat de reden ook is voor het ontvangen van dit prachtige, decoratieve kunstobject, de grote vraag is; hoe style en integreer je deze kunstobjecten in je interieur zodat ze ècht tot hun recht komen? Kunst is namelijk niet alleen een visuele expressie van creativiteit, maar het is ook een manier om persoonlijkheid en karakter toe te voegen aan je interieur.

1. Focus op de ruimte

Voordat je begint met met het stylen van je exclusieve kunstobject is het erg belangrijk om de ruimte waarin je dit object neer wilt zetten, goed te begrijpen. Focus je dus op de ruimte. Zitten er architectonische kenmerken in? Hoe is de indeling van de ruimte? Wat zijn de kleuren op de muren? En waar komt de natuurlijke lichtinval vandaan? Het doel is namelijk om een harmonieus geheel te creëren waarin dit kostbare stuk tot zijn recht komt.

2. Creëer contrast 

Exclusieve kunstobjecten kunnen nog meer tot leven komen wanneer ze worden geplaatst tegenover contrasterende elementen in de ruimte. Denk aan het plaatsen van een modern kunstwerk in een klassiek ingerichte kamer. Of een kleurrijk schilderij tegenover een neutrale achtergrond. Het contrast tussen de kunst en de omgeving zal de aandacht vestigen op het kunstwerk zelf.

3. Gelaagdheid toevoegen

Een interessante en speelse manier om exclusieve kunstobjecten te stylen is door gelaagdheid toe te voegen rondom dit bijzondere object. Dit kan worden bereikt door verschillende kunstwerken te combineren in bijvoorbeeld een galerij wand of door kunstobjecten op verschillende hoogtes te plaatsen. Door de gelaagdheid ontstaan er diepte en textuur waardoor het visuele effect wordt versterkt.

4. Speel met schaal

Door te spelen met schaal kan je een krachtig effect creëren bij het stylen van je kunstobject. Combineer bijvoorbeeld een groot sculptuur met kleinere kunstwerken, of plaats een oversized schilderij naast of achter een kleiner kunstobject. Door contrast in schaal te creëren ontstaan visuele spanning en laat je de kunstobjecten opvallen.

5. Creëer een verhaal

Exclusieve kunstobjecten kunnen dienen als ‘conversation pieces’ en kunnen een verhaal vertellen over jouw persoonlijkheid, interesses en reizen. Combineer verschillende kunstwerken die complementair zijn aan elkaar en die een bijzonder verhaal vertellen. Dit kan worden versterkt door het het gebruik van thema’s, kleuren of stijlen die samen een geheel vormen.

6. Verlichting als accent

Verlichting speelt een cruciale rol bij het accentueren van exclusieve kunstobjecten. Zachte omgevingsverlichting kan worden gebruikt om een warme sfeer te creëren rondom de kunstobjecten. Terwijl het gebruik van gerichte spots of ingebouwde verlichting de kunstwerken kunnen highlighten en hun details naar voren kunnen brengen.

7. Mix van materialen

Experimenteer met een mix van materialen bij het stylen van luxe kunstobjecten. Combineer bijvoorbeeld een houten sculptuur met een metalen standaard, of plaats een stenen kunstobject op een houten pied de stal. Door verschillende materialen te combineren voeg je textuur en diepte toe en creëer je een boeiend visueel contrast.

8. Maak een statement

Als je een exclusief kunstobject hebt dat echt opvalt, maak er dan een statement piece van. Plaats het op een prominente locatie, zoals boven de openhaard, in de hal op een sokkel, solitair op een console of in een nis. Door het kunstobject de ruimte en de aandacht te geven die het verdient ontstaan er onmiddellijk een statement.

Exclusieve kunstobjecten vormen het hoogtepunt van een interieur en kunnen het interieur transformeren van gewoon naar buitengewoon. Door aandacht te besteden aan de ruimte, contrasten te creëren, gelaagdheid toe te voegen en te spelen met materialen en texturen, kun je de schoonheid en exclusiviteit van de kunstobjecten versterken. Binnen no-time maak jij van je prachtige kunstobject een ‘pièce de résistance’.

Terug naar blog