Maak kennis met Pinetti - meesters in leerbewerking

Maak kennis met Pinetti - meesters in leerbewerking

Pinetti is een exclusief Italiaans merk dat bekend staat om zijn prachtige lederen interieuraccessoires. Door traditioneel vakmanschap te combineren met moderne innovatie, zijn de luxe ontwerpen van Pinetti ongeëvenaard. Vanaf het bescheiden begin in Bergamo tot het huidige internationaal bedrijf, blijft Pinetti de standaard zetten voor luxe en verfijning in huisdecoratie. ‘Made in Italy’ is niet zomaar een label. Bij Pinetti is het een manier van leven, waarbij cultuur en innovatie naadloos met elkaar verbonden worden.

Ga met ons mee terwijl we ons verdiepen in het rijke erfgoed, de familie-erfenis en het baanbrekende vakmanschap dat Pinetti typeert - door Amber Interiors

Een Italiaans familieverhaal

Het verhaal begint in Bergamo in 1983 met Alberto en zijn vrouw Ezia. Als architecten begonnen ze uit persoonlijke noodzaak spullen voor hun huis te ontwerpen en te maken. Ze wisten niet dat deze items het begin zouden betekenen van www.pinetti.it. Met een sterke ambachtelijke invloed begonnen ze unieke stukken te maken, zoals exclusieve lederen fotolijsten, dienbladen en andere woonaccessoires. Hun goed doordachte en fraaie ontwerpen gecombineerd met hoogwaardig vakmanschap maakten al snel indruk op de interieurdecoratiemarkt. Later hebben hun kinderen Lorenzo en Andrea, de touwtjes in handen genomen, hun eigen draai aan Pinetti gegeven en het bereik van het bedrijf internationaal vergroot. Het is een familieverhaal dat begon in Italië en nu weerklank vindt over de hele wereld.

Uniek duurzaam design

Maatwerk staat bij Pinetti centraal. Ze gebruiken flexibele technologie om aan specifieke ontwerpvereisten te voldoen. Zo kan je kiezen uit heel veel verschillende bijzondere leersoorten in tal van verfijnde kleuren. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de maatvoering aan te passen naar wens. Elk interieur accessoire van Pinetti komt voort uit een rijke erfenis van vaardigheden en waarden die de creatieve en productieve geest van het bedrijf levend houden.

Next level duurzaamheid

Pinetti heeft ook duurzaamheid hoog in het vaandel staan en gebruikt al tientallen jaren methoden voor het hergebruiken van overtollig leer. De introductie van leersoort ‘Antibes’, gemaakt van 80% gemalen plantaardig gelooid leer, is hier het resultaat van. Gecombineerd met natuurlijke latex, natuurlijke vetten en water, resulteert dit in hoogwaardig geregenereerd leer dat water- en UV-bestendig is. Hierdoor zijn de accessoires gemaakt van leersoort ‘Antibes’ uitermate geschikt voor buiten of in vochtige ruimtes zoals badkamer of bij het zwembad.

Internationale erkenning

De passie, flair en research van Pinetti's ontwerpers hebben geleid tot prestigieuze internationale erkenningen, waaronder de Design Plus-prijs, de Wallpaper Design Awards en een nominatie voor de German Design Award.

Dus of je nu op zoek bent naar dat perfecte accessoire om je interieur compleet te maken of gewoon de mix van traditie en innovatie waardeert, Pinetti is jouw go-to accessoire merk. Duik in de wereld van Pinetti en ontdek hoe Italiaans vakmanschap je huis met elegantie en stijl kan transformeren. Bekijk nu ons exclusieve assortiment prachtige interieuraccessoires.

Back to blog